Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta!
Sastojci: 9 kašika vode; 200 gr šećera; 150 gr mlevenih oraha; badema ili lešnika; 250 gr mlevenog keksa; 170 gr maslaca; 100 gr čokolade za kuvanje.
Za glazuru:100 gr čokolade za kuvanje; malo ulja.
Priprema: U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Umutiš, ispečeš, zaliješ saftom: Sočan i mekan kolač spreman za čas! (RECEPT)
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.