Uživaćete

Domaća pita sa kiselim mlekom

Tople parčiće ukusne pite poslužite sa još hladnog kiselog mleka ili jogurta
Recepti
16:08h Autor:
Domaća pita sa kiselim mlekom
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 5 jaja
  • 1 dl mleka
  • soli po ukusu
  • 8 dl kiselog mleka
  • 1 dl ulja
  • 50 ml vode

1. Umutite jaja sa solju i mlekom, pa dodajte pola mere ulja i sjedinite. Tepsiju podmažite ostatkom ulja (ostavite malo).

2. Stavite 4 kore, svaku premažite smesom od jaja, uključujući i četvrtu koru, pa na nju stavite sloj kiselog mleka. Tako ređajte sve dok ima kora i fila, ali ostavite malo smese od jaja.

3. Kada stavite poslednju koru, pitu izbockajte nožem, pa je zalijte vodom i pomerajte tepsiju levo-desno da se voda ravnomerno rasporedi.

4. Ostatak od jaja za premazivanje kora sjedinite sa uljem koje je ostalo i time premažite pitu. Pecite u rerni zagrejenoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Kore za pitu po bakinom receptu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs