Morate da probate

Danske ćufte frikadele: Neviđeno ukusne, 10 puta zdravije od srpskih! (RECEPT)

Razlikuju se od naših
Recepti
13:32h Autor:
Danske ćufte frikadele: Neviđeno ukusne, 10 puta zdravije od srpskih! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

U zemlji iz koje potiču zovu ih "frikadelle", a ovom našem podneblju one izgledaju veoma poznato. Danske ćufte su mesnate loptice, isto kao što su to i ove naše balkanske, samo što ovo jelo Danci spremaju na nešto drugačiji način.

Sastojci :500 g mlevene junetine, 1 glavica luka, 3 kašike brašna, 1 kašika paradajz pirea, 30 g putera, 1 lovorov list, 1 jaje, pola male kašike majčine dušice, 1 pileća kocka za supu, 100 ml pavlake, peršun, 3-­4 kašike mleka, 1 čen belog luka, ulje, so, mleveni crni biber.

Način pripreme: Glavicu crnog luka sitno iseckati i dodati u sud sa mlevenim mesom. Promešati da se sastojci sjedine. Dodati sitno seckanu majčinu dušicu, a zatim posoliti, pobiberiti, dodati 2 kašike brašna, jaje i mleko.

U tiganju sa rastopljenim puterom ispržiti sitno seckan beli luk. Dodati preostalu kašiku brašna, naliti 500 ml vode, kocku za supu, lovorov list i paradajz pire. Posoliti, pobiberiti i promešati sve sastojke.

Kada paradajz pire dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta. Od smese sa mlevenim mesom, pomoću dve kašičice, formirati ćufte i pržiti ih u tiganju na zagrejanom puteru.

Prema želji i ukusu, ćufte možete da prelijete nekim sosom i poslužite uz bareni pirinač.

Danske ćufte mnogo su zdravije od onih koje mi decenijama unazad pripremamo, pre svega zato što se pripremaju na puteru, umesto na ulju, kao i zbog toga što se ne koristi svinjetina.

Univerzalni poslastičarski krem od vanile: Tajna najlepših torti i kolača! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs