Priprema:
1. Za podlogu stavite da provri sok sa šećerom i margarinom i na kraju dodajte keks. Sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre, ukoliko je potrebno dodajte još keksa ili soka.
2. Manji deo ostavite po strani, a ostatak smese rastanjite po dnu i sa strane ovalne činije u obliku polulopte (prethodno je obložite tankom providnom folijom).
3. Rastvorite svih 40 g želatina po uputstvu sa kesice i ostavite da nabubri. Za tamni deo u manju posudu stavite sok iz kompota i šećer da provri, dodajte višnje i pre nego što ponovo provri dodajte polovinu želatina, promešajte da se istopi pa sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi i želira.
4. Za beli deo umutite mikserom šlag sa kiselom vodom, dodajte prah šećer, a zatim kiselu pavlaku. Na kraju dodajte ostatak želatina, koji ste prethodno zagrejali (pazite da ne provri), sve dobro sjedinite i ostavite u frižider da se želira. U činiju sa keksom ulijte polovinu bele smese (poluželirane), preko nanesite tamni deo (sa višnjama), a preko njega ostatak bele smese.
5. Na površinu stavite odvojeni deo smese sa keksom koji ste što tanje razvaljali. Ostavite u frižider ili friz da se potpuno stegne (želira), najbolje preko noći. Potpuno stegnutu tortu (bombu) prevrnite na okruglu tacnu za služenje.
6. Pripremite glazuru po uputstvu i prelijte preko torte. Do služenja je držite u fižideru.
Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)