Potrebno je:
300 g pirinča
100 g šećera
2 vanilin šećera
malo cimeta
korica limuna
5 jaja
300-500 ml mleka

Priprema:
Pirinač dobro oprati naliti vodom i kuvati na tihoj vatri. Kad voda uvri sipati 300-500 ml mleka, vanilin šećer, koricu limuna i skuvati pirinač da ostane bez tečnosti. Umutiti jaja sa šećerom, pa kad se pirinač skuva i malo prohladi izmešati sa jajima i sipati u podmazan pleh koji ste malo posuli brašnom.

Bombice od kokosa i čokolade: Bez šećera i pečenja, gotove za tili čas! (RECEPT)

kolaz-koh-bakina-kuhinja.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni. Seći kad se ohladi. Može se posuti prah šećerom, pomešanim sa vanilom i cimetom ili poslužite sa kuglom sladoleda.

(Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Koh od pirinča vrlo jednostavno možete da napravite u vašoj kuhinji i poslužiti kao ukusni desert vašim ukućanima. Oduševljava već kod prvog zalogaja. Možete da ga poslužite uz kuglu sladoleda, neki voćni preliv ili jednostavno posuti šećerom u prahu