Recepti sa Stilom

Fokača s bundevom i pinjolama

U dublji sud stavite prosejano brašno, a od bundeve koju ste prethodno obarili napravite pire
Recepti
11:56h
Fokača s bundevom i pinjolama
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 pire od bundeve
  • 3 brašno
  • 1 šolja tople vode
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 svež kvasac
  • Maslinovo ulje
  • 1 kašika suvog ruzmarina
  • pinjole
  • krupna morska so

Zatim pire dodajte u sud sa brašnom. Pola kvasca i 1 dl mlake vode s kašičicom šećera rastopite i ostavite da nadođe. Pomešajte maslinovo ulje i ruzmarin. Potom od svih sastojaka zamesite meko testo i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta. Kalup obložite papirom za pečenje. Testo nemojte ponovo premesiti, već vlažnim rukama oblikujte oblik pogače, prebacite u kalup i varjačom izbušite rupice.

Pogaču prelijte maslinovim uljem i ruzmarinom, bogato pospite pinjolama i morskom solju i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Bundeva