Štrudla sa kruškama je izuzetno mirisna i osvežavajuća. Potrebno je:
9 tankih kora, 3 veće kruške, 3 kašičice smeđeg šećera, 1 vanilin šećer, sušene brusnice, blanširani bademi narezani na listiće, 2 kašičice Maraschina, 1 kašičica cimeta, pola šoljice mešavine otopljenog maslaca i mleka, maslac.
Priprema: Kruške ogulite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer, brusnice, bademe, cimet i Maraschino. Sve promešajte. Dve kore stavite jednu na drugu i namažite mešavinom maslaca i mleka. Stavite trećinu smese i opet prekrijte korom. I tu koru namažite mešavinom maslaca i mleka.
Napravite rolat, i preostale kore filujte na isti način. Pleh namažite maslacem i stavite na njega štrudle. Na svaku štrudlu stavite nekoliko listića maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.
Najprostiji voćni kolač: Gotov za pola sata, ne možete da omanete! (RECEPT)