Da vam se to ne bi događalo, odnosno da bi meso bilo mekano i sočno nakon pripreme, posegnite za nekim trikovima. Oni će čak i meso stare krave pretvoriti u fini odrezak. Verovali ili ne, pomaže čak i koka kola.
Ove namirnice će omekšati meso:
Voće - Za omekšavanje mesa su odlični ananas, jabuka, kruška i mango. Ako je potrebno, ogulite voće, a zatim ga narežite na tanke kriške. Meso prekrijte kriškama voća i neka se tako dinsta ili peče u rerni. Voćni sokovi će omekšati meso.
Prinčano vino - Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i sitno seckanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći. Osim što će dobiti neverovatan ukus, biće mekano kao puter.
Koka Kola ili Pepsi Kola - Napici su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što trebate da uradite je da ostavite meso u Koka Koli ili Pepsiju deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.
Limun - Mariniranje mesa ulimunovom soku u trajanju od pola sata pre pripreme je dovoljno da ga omekša.
Sirće - Možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi sirćeta) moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo, otkriva sajt Bright Side.
Koliko puta vas je vilica zabolela dok ste pokušavali sažvakati komad mesa koji se u startu činio kao da će biti mekan i sočan, a nakon pripreme se pretvorio u "đon od cipele"?