Priprema: Stavite leblebije u sud, nalijte ih mlakom vodom i ostavite ih da odstoje 12-24 sata, menjajući vodu za to vreme najmanje jednom. Ocedite leblebije, prebacite ih u šerpu, prelijte ih hladnom vodom da ih prekrije i kuvajte ih 2 sata. Ocedite ih opet, pa trećinu leblebija izblendirajte.
Očistite zelje, operite ga i iseckajte. Oljuštite crni i beli luk, iseckajte ih i propržite u šerpi na nekoliko kašika ulja. Dodajte zelje, zatim i cele i izblendirane leblebije, te na kraju pasirani paradajz. Kuvajte nekoliko minuta da se povežu ukusi, pa ulijte supu, poklopite i kuvajte dvadesetak minuta. Posolite, začinite s malo seckane ljute papričice i poslužite toplu čorbu uz tostirani hleb.
Ovakvu musaku još niste jeli: Ručak od kukuruza koji oduševljava sve! (RECEPT)