Naučite kako da u 9 koraka napravite najsavršeniju krempitu koju ste ikada probali: Tajna je u 1 osvežavajućem sastojku

Krempita je bezvremenski kolač koji nema ko ne voli, a mnogi bi ga opisali kao omiljen. Kada probate ovaj sa dodatkom šumskog voća više nećete imati dilemu koja je to poslastica vaš favorit

Recepti
Naučite kako da u 9 koraka napravite najsavršeniju krempitu koju ste ikada probali: Tajna je u 1 osvežavajućem sastojku
Foto: Printscreen Instagram / antonia.jagodic

Zamislite slatki susret hrskavog lisnatog testa, bogatog kremastog punjenja od vanile i osvežavajućeg šumskog voća koji stvara savršenu simfoniju ukusa u svakom zalogaju. Ova krempita je praznik za čula, savršena kombinacija teksture i ukusa koja može obogatiti svaki poseban trenutak.

Ako ste ljubitelj neodoljivih kolača i tražite nešto što će zadovoljiti vaše slatkoljubive ambicije, ova neobična kombinacija krema od vanile, šumskog voća i lisnatog testa može transformisati vaše doživljaje deserta i zasigurno se može smatrati pravom umetnošću u svetu poslastičarstva.

SASTOJCI:

Za koru:

  • 250 g lisnatog testa

Za krem:

  • 700 ml mleka
  • 3 žumanca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 90 g gustina (kukuruzni skrob)
  • 50 g putera
  • 250 ml slatke pavlake za šlag

Za voćni fil:

  • 200 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 15 g gustina (kukuruzni skrob)
  • 50 ml vode

PRIPREMA:

1. Blok smrznutog lisnatog testa podelite napola, tanko razvucite, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta.

2. Za krem izmiksajte žumanca i šećer, pa dodajte oko 200 ml mleka, gustin i vanilin šećer. Dobro promešajte da nema grudvica.

4. Ostatak mleka prokuvajte pa u vruće mleko dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

5. U ohlađen krem dodajte puter i dobro promešajte.

6. Postepeno dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje.

7. U šerpicu stavite voće, šećer i polovinu vode pa kuvajte dok ne provri. Pomešajte s ostatkom vode tako da nema grudvica.

7. Kada je voće provrilo - dodajte gustin rastvoren u malo vode i lagano kuvajte još dva minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

8. U pleh dimenzija 20x30 cm ređajte jedan sloj lisnatog testa - pola krema - voćni sloj - ostatak krema - drugi sloj lisnatog testa.

9. Pospite šećerom u prahu i potpuno ohlađeno poslužite.

Prijatno!

Stil / 24sedam

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs