ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE SA KAJMAKOM I SLANINOM JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA DANAŠNJI RUČAK: Ovaj recept bolje zapišite

Brzi ručak koji je toliko ukusan, da će vam ukućani stalno tražiti da ga pravite, bolje zapišite recept, trebaće vam, verujte

Recepti
ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE SA KAJMAKOM I SLANINOM JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA DANAŠNJI RUČAK: Ovaj recept bolje zapišite
Foto: Printscreen Youtube / Rašina kuhinja

Predstavljamo vam jedan poseban, domaćinski recept. Makarone na zlatiborski način. Ovaj jednostavan recept će vas iznenaditi svojim ukusom, i autentičnošću. Kajmak i slanina, su tu za dobar ukus, a u ovoj kombinaciji dobijamo najbolje makarone.

Namirnice:

  • Makarone (pakovanje)
  • Jaja 3 komada
  • Kiselo mleko (čaša)
  • Kisela pavlaka 5 kašika
  • Jogurt (čaša)
  • Pančeta 30g
  • Kajmak 3 kašike
  • Beli luk 1 čen

Recept: U ključalu vodu ubaciti makarone da se skuvaju, ali ne do kraja.

Fil: Pomešati jaja, kajmak i pavlaku. Naliti sve jogurtom. U fil dodati seckanu pančetu. Skuvane makarone sipati u posudu sa filom. Zemljanu posudu prvo zagrejati u rerni, zatim sipati fil i makarone u nju i odozgo staviti slaninu i posuti sa malo ulja. Ubaciti u rernu pola sata na 200 stepeni. Kada se izvadi iz rerne dodati preko, po želji, kajmak. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs