SA 3 JAJA NAPRAVIĆE TE KOLAČIĆE KOJI SE TOPE U USTIMA: Starije generacije ih obožavaju, a sigurno će i deca kad probaju

Ovi starinski, lagani i jeftini kolačići su čisto blaženstvo, svi ih obožavaju, a za njih vam trebaju samo 3 sastojka

Recepti
SA 3 JAJA NAPRAVIĆE TE KOLAČIĆE KOJI SE TOPE U USTIMA: Starije generacije ih obožavaju, a sigurno će i deca kad probaju
Foto: Printscreen/youtube

Danas ni jedan dečiji rođendan ne može da prođe bez poznatih francuskih kolačića makarunsa, ali mi malo stariji pamtimo domaće kolače koji su isti takvi ako ne i bolji. Omiljeni kolačići u nekadašnjoj Jugoslaviji bili su padobranci. I isto tako ni jedan rođendan, niti slavlje nije moglo da prođe bez njih. Prema tome, evo recepta da se potsetite ukusa i date vašoj deci da probaju, možda pokrenete novi trend, odnosno vratite stari.

SASTOJCI:

Za biskvit:

  • 3 belanceta
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • sok od limuna

Za fil:

  • 3 žumanceta
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 125 g putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
padobranci
foto: Shuterstock

PRIPREMA:

Belanca čvrsto umutite sa šećerom, a kada počne da se pravi sneg, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite tako da dobijete čvrst šne. Na kraju pažljivo ručno umešajte mlevene orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili na pek-papir. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između svake puslice jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da vam puslice ostanu što više bele.

Dok čekate da se puslice osuše, pripremite fil. U činiji dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i čokoladu koju ste otopili na pari. Ohlađene puslice isprskajte otopljenom čokoladom, a ne morate, na svaku nanesite fil i spajajte po dve, kao vanilice. Padobrance ostavite da malo odstoje da bi omekšali i potom ih služite.

Prijatno!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs