BRZI RUČAK KOJI SE MOŽE SPAKOVATI "ZA PONETI": Ovi takosi se prave očas posla, a ukus će vas lansirati na drugu planetu

Ljubitelji ove vrste kuhinje će se zaljubiti u lagani recept za takose koji bude sva čula i otvaraju apetit

Recepti
BRZI RUČAK KOJI SE MOŽE SPAKOVATI "ZA PONETI": Ovi takosi se prave očas posla, a ukus će vas lansirati na drugu planetu
Foto: printscreen Facebook

Evo kako da napravite neodoljive takose čiji ukus će vas iz vaše kuhinje instant prebaciti u Meksiko.

Priprema:

Na tiganju sa malo ugrejanog ulja propržićemo jednu glavicu crvenog luka koji ćemo preliti sa malo bujona i dodati sitno iseckan beli luk. Zatim u to ubacijumo mleveno meso i dinstamo u paradajz sosu.

U međuvremenu, u blenderu ćemo napraviti salsu. Biće nam potreban jedan avokado, izrendana kora pola lajma, koji cemo iscediti u taj avokado, a zatim dodati peršun i grčki jogurt, kao i malo maslinovog ulja. Na kraju posolimo i pobiberimo pa sve to izblendamo. I vuala, naša salsa je spremna!

Sada ćemo blago izgrilovati tortilje na tiganju sa obe strane pa ih nafilovati. Prvo stavljamo mleveno meso u paradajz sosu, pa zelenu salatu i kukuruz i na kraju salsu od avokada. Dodatke možete menjati po sopstvenom ukusu, pa se tu može dodati još i crni luk, pasulj, rendani kačkavalj ili šta god poželite.

Tortilju preklopite i uživate u degustaciji. Prijatno!

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • Crveni luk
  • Beli luk
  • Mleveno meso (juneće/svinjsko)
  • Paradajz sok/pelat
  • Začini

Salsa:

  • Avokado
  • Lajm
  • Peršun
  • Grčki jogurt
  • Maslinovo ulje
  • So i biber

Prilozi:

  • Zelena salata
  • Kukuruz

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs