Predivne

NAJBOLJI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Danima ostaju sveže, sočne i mekane

Donosimo vam najbolji recept za ruske kape, koje danima ostaju sveže i mekane.

Recepti
Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Danima ostaju sveže, sočne i mekane
Foto: Shutterstock

Sastojci:

8 jaja 650 g šećera 20 kašika brašna 2 kašike kakaoa 8 kašika tople vode 500 ml mleka 1 vanilin šećer 250 g margarina

Ruske kape
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Dobro umutiti jaja sa 400 grama šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu koji je posut brašnom.

2. Za fil zagrejati mleko i dodati 250 grama šećera, pa u malo mleka razmutiti šest kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.

3. Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaki iseći napola i filovati unutra i spolja, sa strane ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs