Sastojci:
- 800gr. brašna
- 1 jaje
- 100ml. ulja
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 30gr. kvasaca
- 200ml. jogurta
- 200ml. vode
Za premazivanje:
- 200gr. putera
Fil nadev:
- 300-400gr. spanaća
- 2 jaja
- 200-260gr. sira
- 1 jaje za premazivanje
Priprema: Aktivirajte kvasac sa malo vode, šećera i malo brašna. Potom dodajte jaje, ulje, so, jogurt, vodu i ostatak brašna. Kada umesite testo premažite ga par puta sa maslacom.
Napravite fil od jaja, sira i spanaća.
Razvijte testo, filujte, urolajte, pa stavite u pleh. Premažite sa jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, a potom na 180 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.