PREDLOG ZA RUČAK: Teleće šnicle u sočnom sosu, mekane i sočne, po svačijem ukusu, najbolje idu uz kuvani krompir

Ovakve teleće šnicle baš svi obožavaju

Recepti
11:55h Autor:
PREDLOG ZA RUČAK: Teleće šnicle u sočnom sosu, mekane i sočne, po svačijem ukusu, najbolje idu uz kuvani krompir
Foto: Shutterstock.com

Potrebno je:

  • 8 šnicli,
  • 60 g putera,
  • 1 dl belog vina,
  • 1 dl kisele pavlake,
  • 4 limuna,
  • 1 vezica peršuna,
  • so,
  • sveže mleveni biber

Priprema:

Šnicle izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i naglo na maslacu ispecite. Zatim im dodajte malo vode i pustite da se krčkaju dok voda ne ispari. Postupak ponavljajte 3 puta. Zatim napravite sos od limuna. Ostatku masnoće od prženja dodajte belo vino i kuvajte nekoliko minuta, dodajte pavlaku i sok od 2 limuna. Možete povezati s malo brašna, posolite, pobiberite i na kraju umešajte sitno naseckan peršun.

Ispržene šnicle ukrasite narezanim kriškama limuna, prelijte limunovim sosom i poslužite s kuvanim krompirom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs