LAGANA VEČERA BEZ MESA, NE GOJI, NEKI JE JEDU I NOĆU: Toliko je zdrava i niskokalorična da nema šanse da se ugojite

Ukoliko nemate ideju šta da večerate u ovim toplim danima evo jedne brze večere koju možete jesti i sutradan

Recepti
Autor:
LAGANA VEČERA BEZ MESA, NE GOJI, NEKI JE JEDU I NOĆU: Toliko je zdrava i niskokalorična da nema šanse da se ugojite
Foto: preentscreen/Youtube

Večera koju će uspeti da spreme čak i početnici u kuhinji. Sastoji se od povrća i izuzetno je lagana, čak je zato možete jesti i u kasne sate jer vas neće udebljati.

Priprema se za 35 minuta i ukusna je i sutradan.

SASTOJCI

  • Prašak za pecivo - 10 g
  • Jaja - 4 komada
  • crni biber - 2 g
  • Maslinovo ulje - 40 ml
  • Mleko - 40 ml
  • Brašno - 120 g
  • Krompir - 2 komada
  • Šargarepa - 2 komada
  • Praziluk - 1 komad
  • Kupus - 500 g
  • Paprika - 1 komad
  • Peršun - 10 g
Večera
foto: preentscreen/Youtube

PRIPREMA

Povrće iseckati proizvoljno ( možete seckati ili rendati, kako više volite), sve sjediniti u jednoj činiji, dodati peršun pa dobro promešati.

Potom umutiti jaja, dodati mleko, maslinovo ulje, so, biber, sve dobro sjediniti pa zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu dodati u činiju sa povrćem. Dobro izmešati sve sastojke pa sipati u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno je rasporediti i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Nakon toga, izvaditi iz rerne i dodati 100g rendanog sira i 20g crnog ili belog susama. Zatim vratiti u rernu da se na istoj temperaturi peče još 15 minuta.

Isecite na parčiće i večera je spremna za serviranje! Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs