IDEALAN ZA ZIMSKE DANE, ČISTI CREVA OD MASNE HRANE: Ovaj pileći paprikaš će vas istog trena zagrejati i osvojiti

Za sve ljubitelje piletine i kuvanog ručka, ovo je pravi recept

Recepti
Autor:
IDEALAN ZA ZIMSKE DANE, ČISTI CREVA OD MASNE HRANE: Ovaj pileći paprikaš će vas istog trena zagrejati i osvojiti
Foto: Printscreen/youtube/ kuhinja za 10

Sastojci:

  • 500 grama piletine (bataci, karabataci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 manji koren celera
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 3 kapike kisele pavlake
  • Pileća supa
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber
Krompir paprikaš, Paprikaš
foto: Shutterstock

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite, a na tiganju zagrejte ulje, pa na svih strana zapecite meso.

Izvadite meso iz tiganja i na isto ulje dodajte sitno seckani luk.

Dinstajte dok meso ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte narendanu šargarepu i celer.

Još kratko dinstajte, pa dodajte supu toliko da prekrije povrće.

Začinite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, a zatim dodajte i koncentrat paradajza.

Dobro promešajte, pa dodajte meso i pustite da se kuva oko sat vremena.

U slučaju da supa ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat sos.

Pred kraj kuvanja iz tiganja izvadite meso i deo supe, pa ga pomešajte s kiselom pavlakom.

Preostalo povrće u tiganju usitnite štapnim mikserom i dodajte mešavinu s kiselom pavlakom.

Dobro promešajte, vratite meso, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs