Ukusno

OSLIĆ U SOSU OD LIMUNA: Od nekoliko namirnica napravite odlično jelo idealno za DANE POSTA

Kombinacija ribe i limuna je zaista fantastična, a na vama je da spremite ovaj divni ručak

Recepti
Autor:
OSLIĆ U SOSU OD LIMUNA: Od nekoliko namirnica napravite odlično jelo idealno za DANE POSTA
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg oslića
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka (po ukusu)
  • peršunov list
  • 100 g brašna
  • 2 dl ulja
  • sok od 1 limuna
  • 1 dl belog vina
  • so, biber
Limun, Riba, Alu Folija, Aluminijumska Folija
foto: Thinkstock

Priprema:

1. Filete oslića začinite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.

2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lista i belog vina i začinite po ukusu.

3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, pa preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.

4. Posudu s ribom stavite na desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.

5. Gotovu ribu serviranu na tanjiru prelijte saftom u kom se pekla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs