DOMAĆA ŠTRUDLA S MAKOM OD GOTOVIH KORA: Sprema se za 15 minuta, a mekana je kao pamuk

Donosimo vam jednostavan recept za štrudlu s makom od gotovih kora , kojoj nema ravne.

Recepti
Autor:
DOMAĆA ŠTRUDLA S MAKOM OD GOTOVIH KORA: Sprema se za 15 minuta, a mekana je kao pamuk
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350-400 g maka
  • 700 g kora za pitu
  • strugana kora limuna
  • 2 pakovanja vanil šećera
  • 1 pakovanje praška za pecivo
  • 1 čaša ulja
  • dve i po čaše griza
  • 3 čaše šećera (neka vam mera bude čaša od jogurta)
  • 2 čaše jogurta
  • 3 jaja

Priprema:

  • Umutiti 3 belanca sa 3 čase šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil šećer i koru od limuna. Podeliti kore na 4 dela tako da dobijete 4 štrudle.
  • Svaku koru premazati ovim filom, pa na zadnju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati. Postupak ponoviti sa sva četiri dela kora. Dobićete 4 štrudle.
  • Pre pečenja premazati štrudle preostalim filom (testom) i staviti da se zapeče jos 5 - 10 min.
  • Mak pre nanošenja popariti sa malo vrelog mleka u kome je otopljen šećer i vanil šećer.
  • Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta.
  • Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs