GRČKA TORTA: S razlogom je zovu kraljicom među tortama! Savršena za sve svečane prilike - nećete se obrukati

Grčka torta je neprevaziđen slatkiš, a zašto - napravite pa proverite

Recepti
Autor:
GRČKA TORTA: S razlogom je zovu kraljicom među tortama! Savršena za sve svečane prilike - nećete se obrukati
Recept za grčku tortu, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno za 1 koru:

  • 4 belanca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 6 kašika mlevene plazme
  • (ukupno vam je potrebno 3 kore, pa ovaj postupak pravljenja kore ponovite 3 puta)

Potrebno za fil 1.:

  • 12 žumanaca
  • 250gr šećera
  • 5 kašika brašna
  • 750-800ml mleka

Završni fil 2.:

  • Prethodno pripremljeni krem
  • 250 grama putera
  • 150 grama šećera
  • 100gr milka bele čokolade
  • 100 gr milka noisete čokolade
  • 150 gr seckanih oraha
  • 150 gr mlevene plazme
    Grčka torta
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Rernu uključite na 170 stepeni Celzijusa da se greje. Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite sa šećerom penasto. U umućen šam dodajte 7 kašika plazma keksa i 7 kašika mlevenih oraha.

Sipajte u pleh i pecite. Ispečenu koru ostavite sa strane. Tako napravite još dve kore. Ukupno treba da bude 3 korice za tortu.

Umutite prvi fil, tako što ćete umutiti žumanca i šećer, a onda i brašno. U zagrejanom, ključalo mleko dodajte umućena žumanca i kuvajte ih kao puding.

Dok se žuti fil hladi, vi umutite margarin, zatim mu dodajte šećer i onda ovaj prvi žuti fil. U tako sjedinjen fil dodajte keks, orahe i crnu i belu čokoladu.

Sa dobijenim filom, filujte tortu. Premažite je ostatkom fila i dekorišite po želji.

(Autor: Deda Miletova kuhinja)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs