PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće

Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova

Recepti
18:44h Autor:
PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće
Palačinke, Foto: Profimedia

Nema ničeg lepšeg od mekanih palačinki koje, uz omiljeni nadev, postaju ostvarenje slasnih snova. Velik broj ljudi uživa i u samom procesu pripreme palačinki, no ako već posedujete veštine majstora, svakako biste trebali da istražite tajnu komponentu koja će unaprediti njihov ukus da budu mnogo lepše.

Palačinke
foto: Shutterstock

Kako biste dostigli savršenstvo palačinki, neće biti potrebno da menjate išta u samoj smesi sastojaka. Ključ leži u supstratu na kojem ćete ih peći. U ovom slučaju, ulje koje je već bilo u kontaktu sa slaninom prilikom prethodnog prženja će u palačinkama izazvati izvanrednu senzaciju ukusa.

Palačinke
foto: Shutterstock

Najoptimalnije će biti koristiti sveže ulje koje je prethodno poslužilo za prženje slanine. To podrazumeva da nakon što ste ispržili slaninu, jednostavno prelijete višak ulja iz tiganja i potom uspite pripremljenu smesu za palačinke, baš kao i obično. Takođe, kao alternativu možete upotrebiti i ulje koje je bilo sačuvano u frižideru. Imajte na umu da se ovo ulje može čuvati u frižideru tokom meseca dana nakon korišćenja, uz uslov da ga prethodno procedite kako ne bi zadržavalo ostatke hrane.

Palačinke
foto: Shutterstock

Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs