PAPRIKA PRŽENA U PAVLACI: Ukusno, a jako brzo se pravi, idealno jelo za VRELE DANE leta

Najbolji predlog za ručak tokom vrelih letnjih dana je upravo paprika pržena u pavlaci

Recepti
Autor:
PAPRIKA PRŽENA U PAVLACI: Ukusno, a jako brzo se pravi, idealno jelo za VRELE DANE leta
Ideja za ručak, Foto: Shutterstock

Kad više nemate ideju šta da kuvate, a zbog tolih dana vam se ne da da dugo stojite ispred šporeta, ovo jelo je odlično rešenje. Ne zna se da li je lakše za pravljenje ili je ukusnije.

Sastojci:

  • 7-8 paprika
  • 5-6 čenova belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • soli po ukusu
  • ulje za prženje
Paprika
foto: Shutterstock

Priprema: Paprike prepoloviti, odstraniti im koštice i pržiti sa obe strane na ulju. Nakon toga ih izvaditi na tanjir, poklopiti drugim tanjiron ili poklopcem i ostaviti da odstoje desetak minuta (tako će se kožica lakše oguliti).

Oguliti kožicu, paprike rukom iscepkati uzduž, vratiti ih u šerpicu, u koju je dodato vrlo malo ulja (ili u tiganj u kom su se pržile, s tim da ste odlili većinu ulja), pa dodati sitno iseckan beli luk i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da proključa i odmah skloniti s vatre. Služiti samostalno ili kao prilog uz meso.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs