SASTOJAK KOJI BELO MESO ČINI MEKANIM I SOČNIM: Iskusne domaćice ga obavezno stavljaju jer pravi ogromnu razliku

Iskusne domaćice otkrivaju sastojak koji belo meso čini mekanim i sočnim, a evo u čemu leži tajna.

Recepti
Autor:
SASTOJAK KOJI BELO MESO ČINI MEKANIM I SOČNIM: Iskusne domaćice ga obavezno stavljaju jer pravi ogromnu razliku
Sastojak koji belo meso čini mekanim, Foto: Shutterstock

Pileće belo meso jedna je od omiljenih namirnica sa kojom može da se pripremi bezbroj ukusnih obroka. Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju, kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga previše isuši.

Čini se da nema ništa gore, nego kad je belo meso suvo, a iskusne domaćice vešto se drže trikova koji pomažu da do toga ne dođe. Naime, caka je u tome da pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Belo Meso
foto: Shutterstock

Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs