SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba

Sataraš iz rerne se sprema veoma lako, a možete njime da nahranite pet odraslih osoba

Recepti
Autor:
SATARAŠ SA PILETINOM IZ RERNE: Ručak koji obara s nogu, a može da nahrani 5 odraslih osoba
Leskovački đuveč, Foto: Printscreen/youtube

Naš današnji predlog za ručak je leskovački đuveč ili sataraš sa piletinom iz rerne.

Sastojci:

  • 1kg pilećih bataka i karabataka
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 veća paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 100 gr pirinča
  • 15 do 20 paprika
  • 1 veća šargarepa
  • Ulje, so, suvi začin, biber

Priprema: Piletinu dobro začinite i ostavite da odstoji kako bi pokupila mirise. Zatim ugrejte ulje u tiganju pa pržite piletinu u tiganju. Dok se piletina prži, povrće očistite i iseckajte sitno, dok šargarepu treba da izrendajte.

Piletinu izvadite iz masnoće u poseban tanjir, a u masnoći u kojoj se pržila piletina dinstajte luk i šargarepu. Zatim dodajte beli luk, a onda paradajz i paprike. Nakon što se sve skrčkalo dodajte pirinač i sve preručite u vatrostalnu činiju, dodajte piletinu pa staviteu zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs