NAJBOLJI POSNI DORUČAK: Ne zahteva posebnu pripremu, a može da se ponese i na posao

Da ne biste pali u iskušenje i otrčali do prve pekare da nabavite doručak, predlažemo vam da sa sobom uvek nosite i jednu Carnex paštetu od tune.

Recepti
10:58h Autor:
NAJBOLJI POSNI DORUČAK: Ne zahteva posebnu pripremu, a može da se ponese i na posao
Najbolji posni doručak koji ne zahteva posebnu pripremu, Foto: Shutterstock

Post podrazumeva odricanje od teških misli, ali i teške hrane. Ali na stranu verski karakter, posna hrana početkom proleća je idealan način da se oslobodimo viška kilograma, nakupljenih tokom dugih zimskih dana.

Vaskršnji post često zna da bude melem za naše telo. Zbog obilja voća, povrća i žitarica koje čine osnovu posnog jelovnika, koža postaje čistija, imunitet jači, a varenje se reguliše u rekordnom roku.

Ipak, sastavni deo posnog jelovnika je riba koja je glavni izvor omega 3 masnih kiselina. Riba sadrži proteine koji su veoma bitni za pravilan rast i razvoj ljudskog tela. Međutim, hteli mi to ili ne, nakon prve nedelje posta naš jelovnik polako ali sigurno počinje da bude jednoličan. Možda imamo snage da osmislimo ručak, ali doručak nam se često svede na pekarske proizovde.

Pašteta
foto: Shutterstock

Da ne biste pali u iskušenje i otrčali do prve pekare da nabavite doručak, predlažemo vam da sa sobom uvek nosite i jednu Carnex paštetu od tune. Napravljena od odabranih komada tune žutih peraja i prirodnih začina, ova pašteta blagog, ali bogatog ukusa učiniće vaš doručak pravim gurmanskim uživanjem.

Ako želite Carnex paštetu od tune možete jesti sa štapićima celera kao međuobrok ili užinu. Namazana na svež beli hleb, ova pašteta pretvara se u slasan doručak kojem jednostavno ne možete odoleti.

Pašteta
foto: Shutterstock

Namazana na krekere sa maslinama, Carnex pašteta automatski postaje vrhunski zalogaj za vreme filmskih večeri ili okupljanja malog društva i degustacije vina.

Znajući sve ovo, Carnex pašteta postaje nezaobilazna namirnica tokom posta, ali i van njega. Želimo vam da vam uz Carnex paštetu „svaki dan bude namazan.“

Pašteta
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs