KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavan trik za koji vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI

Jedna žena je na društvenoj mreži otkrila kako ćete svaki put kupiti najsvježiji komad mesa, a to nema nikakve veze sa datumom koji stoji na ambalaži.

Recepti
Autor:
KAKO DA PREPOZNATE DA LI JE MESO U PRODAVNICI SVEŽE? Jednostavan trik za koji vam je potrebno SAMO 5 SEKUNDI
Kako prepoznati sveže meso u prodavnici?, Foto: Shutterstock

Britani iz Severne Karoline želi da bude sigurna da ne rasipa novac nepotrebno, a pametno kupovanje hrane je neophodno. Otkrila je da postoji trik kada je u pitanju kupovinamesa, tako da svaki put dobijete najbolji komad piletine i govedine.

"Samo mali savet, kada kupujete meso i vidite meso kroz pakovanje, opipajte da li je dobro", rekla je svojim pratiocima na TikToku, kojih ima 25.000. Zatim je pokazala na šta ljubitelji mesa trebaju da paze.

Postoji trik kada je u pitanju kupovina mesa
Postoji trik kada je u pitanju kupovina mesa foto: Profimedia

Ako u pakovanju ima vazduha i sve je u mehurićima, rekla je da se to ostavi na policama. Insistirala je na tome da vazduh u plastičnoj ambalaži znači da je meso "prebrzo" promenilo temperaturu.

"Uvek izbjegavajte kupovinu mesa čije je pakovanje ovako naduvano", savetovala je.

Otkako je video objavljen na TikToku, skupio je više od 2,5 miliona pregleda za manje od nedelju dana.

Mnogi nisu mogli da veruju da se u prodavicama tako prodaje meso pa je jedna osoba rekla: "Nije normalno što će i dalje stavljati to meso porodicama za jelo."

Neko drugi je dodao: "Takođe bakterije proizvode višak vazduha kao nusproizvod, što je znak da nikako ne treba da ga kupujete", a s time se složila još jedna osoba: "Moji roditelji su kuvari, naučio sam ovo pre puno godina. Drago mi je da je neko ovo javno podelio".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs