KUVANO VINO

KAKO SE PRAVILNO KUVA VINO: Tajna leži u posebnim sastojcima koji mu daju PRAVI ŠMEK

Donosimo vam savršen recept za kuvano vino uz koje ćete podgrejati prazničnu atmosferu.

Recepti
18:44h Autor:
KAKO SE PRAVILNO KUVA VINO: Tajna leži u posebnim sastojcima koji mu daju PRAVI ŠMEK
Recept za kuvano vino, Foto: Shutterstock

Hladni dani sa sobnom nose mnoštvo lepih trenutaka i asocijacija. Kuvano vino je jedan od omiljenih napitaka koji je tu da podgreje prazničnu atmosferu i da nas utopli. Mnogi su u potrazi za savršenim receptom, a mi vam donosimo jedan od omiljenih. Lep ukus dobija se zahvaljujući zanimljivim sastojcima.

Sastojci:

  • 1 l crnog vina
  • 1 kesica cimeta
  • nekoliko karanfilića
  • 150-200 ml vode
  • 5-7 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
  • kora pomorandže (po želji)

Priprema:

U vodi rastopiti šećer, a zatim dodati cimet, karanfiliće, koru pomorandže i kuvati dok otprilike pola vode ne ispari. Uliti u vino i zagrejati do ključanja. Kuvano vino služiti u toplim šoljama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs