kremasto i ukusno

POSNA KREM TORTA: Topi se u ustima - nema kremastije poslastice

Donosimo vam recept za posnu krem tortu kojoj je teško odoleti.

Recepti
Autor:
POSNA KREM TORTA: Topi se u ustima - nema kremastije poslastice
Recept za posnu krem tortu, Foto: Printscreen Youtube/Domaći recepti

Posna krem torta oduševiće vas ukusom. Ne trebaju vam ni jaja, ni mleko, a ukus će vas oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr margarina
  • 100 ml bilo kojeg soka

Za fil:

  • 1l vode ili sojinog mleka
  • 160 g, to su 4 kesice pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu ili po ukusu
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 – 200 g čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
  • 150 g šlaga ( objasnila sam u videu koji je )
  • 300 ml gazirane vode

Priprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode, a ostatak vode staviti na vatru da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa dodati (po želji) malo ekstrakta od vanile (nije obavezno). Zatim prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi praviti koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako bi keks bio svuda vlažan. Treba da je mrvičast. Istresti u kalup, pa rasporediti svuda, a onda spatulom ili čašom svuda ispritiskati.

Nakon što se puding ohladio, umutiti ga sa margarinom i šećerom u prahu. Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga. Umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.

Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti. Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti. Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.

Izvor: Domaći recepti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs