OBAVEZNO PROBAJTE

RUČAK ZA DANAS: Čuveni mađarski paprikaš po tradicionalnom receptu čijem ukusu PROSTO NEĆETE ODOLETI

Ko bolje pravi paprikaš od Mađara?

Recepti
12:58h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Čuveni mađarski paprikaš po tradicionalnom receptu čijem ukusu PROSTO NEĆETE ODOLETI
Kako se pravi tadicionalni mađarski paprikaš?, Foto: Profimedia

Osnova dobrog mađarskog paprikaša je paprika, naravno, ali ne bilo koja, već dobra mlevena paprika. Pored toga, osim kvalitete bitna je i solidna količina - kao i koja kašika domaće svinjske masti. Obavezno ga napravite po ovom receptu, jer ćete bez mnogo muke dobiti neodoljivo ukusan ručak!

Sastojci za pileći paprikaš:

  • 2 kašike masti
  • 1,3 kg piletine
  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 paradajza
  • 1 paprika (prema želji)
  • 3-4 kašike kvalitetne slatke mlevene paprike
  • 2 šolje bujona ili vode
  • so
  • biber
  • 2-3 kašike brašna
  • 3/4 šolje masnije pavlake
Pileći Paprikaš, Paprikaš
foto: Profimedia

Priprema:

Zagrejte mast u loncu, pa dodajte piletinu i kad se lepo zapeče, prebacite je na tanjir. U lonac dodajte seckani luk, pa pržite dok ne postane staklast. Ubacite i seckani beli luk i po želji seckanu papriku i paradajz. Nakon 5 minuta lonac sklonite s vatre pa dodajte mlevenu papriku, so i biber.

Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili bujon, tako da prekrije meso. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko jedan sat. U kiselu pavlaku dodajte brašno pa dobro promešajte. Ulijte malo sosa, promešajte, pa ulijte u sos. Mešajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne. Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs