recept

PAPRIKE U PAVLACI - SAVRŠENE KAO PRILOG, ALI I SALATA: Imamo jednostavan recept koji uspeva svima iz prve

Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke.

Recepti
Autor:
PAPRIKE U PAVLACI - SAVRŠENE KAO PRILOG, ALI I SALATA: Imamo jednostavan recept koji uspeva svima iz prve
Recept za papriku u pavlaci, Foto: shutterstock

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sjećanje na djetinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.

Donosimo vam nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.

Paprika u pavlaci
foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

- 1 kg paprike (obavezno somborke)

- 1,5 kg pavlake

- 300 g feta sira

- so

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte, feta sir i izmešajte, da se smesa sjedini. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta smese koju ste napravili, a zatim ređajte paprike. Posle svakog reda paprike ide red smese, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake i feta sira. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedjelju dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs