zdrave, a preukusne!

OVAKO PRAVE KROFNE ISKUSNE DOMAĆICE: Bez jaja, mleka i kvasca su, a i NE PRŽE SE! (RECEPT)

Prvi pravi recept za ovo slatko pecivo može se pronaći u engleskim kuvarima iz 1803. godine!

Recepti
Autor:
OVAKO PRAVE KROFNE ISKUSNE DOMAĆICE: Bez jaja, mleka i kvasca su, a i NE PRŽE SE! (RECEPT)
Foto: bakina kuhinja

Nebitno je da li ih pržite, pečete u rerni, punite džemom i prelivate glazurom, krofne uvek izmame osmeh na lice. Ovo je zdrava verzija od samo 3 sastojka, a brašno možete da zamenite bademovim.

Sastojci:

  • 1 banana srednje veličine
  • 1/2 šolje brašna (dodati još ako je potrebno)
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo čokolade

Priprema:

Bananu ispasirajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Sjedinite testo i razvucite. Zatim okruglom modlom napravite krugove i stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 20 minuta. Umočite u istopljenu čokoladu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs