oBAVEZNO ISPROBAJTE

RIBLJA ČORBA KAO LEK: Ako se spremi OVAKO može da izleči bolesnog čoveka! (RECEPT)

Stari recept za čorbu koja vraća snagu tokom prehlade ili gripa

Recepti
13:35h Autor:
RIBLJA ČORBA KAO LEK: Ako se spremi OVAKO može da izleči bolesnog čoveka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Da bi čorba bila zaista zdrava, važno je odabrati pravu ribu za njenu pripremu. Bolje je dati prednost morskoj ribi nisko-masnih sorti - halibut, bakalar, iverak, brancin. Nepoželjno je koristiti ribu iz porodice lososa, jer će mast lako oksidirati tokom dugog toplotnog tretmana.

Prema narodnim verovanjima, riblja čorba može da izleči čoveka od svih bolesti. Još pre 2000 godina naši preci su koristili ovo jelo za dobijanje energije, vraćanje snage, aktiviranje mentalne aktivnosti, podmlađivanje tela i vraćanje muške snage. Priča se da je čorba pomagala i teškim bolesnicima, onim na samrtnoj postelji. S obzirom na ove činjenice, ovo jelo svakako treba da uključite u svoju ishranu, garantovano ćete osetiti razliku u nivou energije i opštem blagostanju, piše Stil.kurir.rs

Najhranljiviji obrok

Jeftin i jednostavan za pripremu riblji bujon se ceni pre svega zbog prisustva minerala koji su korisni za organizam, koji su, uz vitamine, nezamenljivi sastojci enzima. Po mineralnom sastavu, krvni serum je sličan morskoj vodi, zbog čega čorba nadoknađuje nedostatak hranljivih materija u bolesnom telu.

Riblje glave su najvrednija sirovina

Sve što vam treba za lečenje štitne žlezde, nalazi se u glavi ribe! Zbog toga nikad ne bacajte glave od ribe, nego ih dobro iskuvajte, vodu procedite i koristite kao bujon.

Klasični recept

Da biste pripremili lekovitu čorbu, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 3-4 riblje glave;
  • 2 kašike maslaca ili masti;
  • 2 glavice crnog luka;
  • 1 šargarepa
  • 120 mililitara belog vina;
  • 60 mililitara jabukovog sirćeta;
  • Majčina dušica (malo sveže, jedna grančica)peršun, lovorov list;
  • soli po ukusu;
  • 3 litra hladne vode.

Priprema: U šerpi otopite maslac ili mast, dodajte iseckano povrće i dinstajte 15 minuta na tihoj vatri. Zatim dodati vino pa pustiti da provri. Dodajte riblje glave, vodu i sirće pa pustite da provri.

Zatim u čorbu treba dodati zeleno bilje (peršun, majčinu dušicu, lovorov list) i ostaviti da se sve kuva. Tokom kuvanja pokupite penu sa vrha kako bi čorba bila bistra. Neka se čorba kuva što duže, kako bi se riblje glave dobro iskuvale.

Procedite sve pa dajte pacijentu da pije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs