PIĆE SA KARAKTEROM

Uz Schweppes svako druženje sa prijateljima se pretvara u žurku za pamćenje!

Nijedna proslava nije potpuna bez savršenog koktela

Recepti
Autor:
Uz Schweppes svako druženje sa prijateljima se pretvara u žurku za pamćenje!
Foto: Shuterstock

Nakon napornog radnog dana svima nam je potreban predah i sat - dva da se potpuno "isključimo", ne mislimo na obaveze i posao. Potrebno nam je vreme koje je ispunjeno pozitivnom energijom i dobrom atmosferom. A kako ćemo se bolje opustiti, ako ne u društvu dragih ljudi.

Već godinama unazad svaki petak za mene i moje dve drugarice izgleda identično - to je dan za izlazak I maksimalno uživanje.

Ono što prethodi svakom izlasku je okupljanje u stanu jedne od nas gde biramo garderobu, šminkamo se I “zagrevamo” za glavnu žurku.

Ovo okupljanje sad je već postala tradicija kojoj se neizmerno radujem. Sa nestrpljenem čekam sam kraj nedelje, da okrenem leđa svim obavezama I potpuno se opustim, jer ne postoji ništa dragocenije od vremena koje provedemo sa ljudima koji su bliski našem srcu. Ove naše pripreme posebno zabavne budu tokom decembra kada je praznična euforija na maskimumu.

Na ovim okupljanjima hrana je obavezna, ali ona nije toliko bitna kao dobar izbor pića. Do sad smo se nebrojano puta sastale I kao pasionirani ljubitelji koktela isprobale gotovo sve. Na kraju smo došle do istog zaključka - Bez Schweppes-a ni jedan koktel nije toliko dobar. Ali da li je bolji Bitter Lemon ili Tonic Water, to nismo uspele još uvek da odlučimo.

Schweppes daje tu posebnu aromu, I neki potpuno drugačiji smek, ma uživanje za sva čula. A svakom druženju onaj upečatljiv, poseban karakter.

U poslednje vreme iznova se vraćamo samo jednom - Finlandia & Tonic-u. Idealan koktel mora biti dovoljno jak, malčice sladak i pomalo rezak, a ovaj je upravo takav.

Ne moram da ponavljam još jednom, ukus ne bi bio tako očaravajući da nije Schweppes-a.

A evo i recepta:

SASTOJCI:

• Finlandia vodka 4cl

• Schweppes Bitter Lemon 12cl

* Časa - Balon ili čaša za vino

* Garniš - Kriška limuna ili lajma

NAČIN PRIPREME:

Napuniti čašu ledom, dodati Finlandia Vodku i Schweppes Bitter Lemon, promešati i dodati krišku limuna ili lajma.

Koktel
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs