Patlidžan punjen sirom

Recepti
02:28h
Patlidžan punjen sirom
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2-3 plava patlidžana
  • 200 g trapista ili drugog tvrdog sira
  • veza peršuna
  • 6 čenova belog luka
  • 200 g sitnog sira
  • so, biber
  • bosiljak

Bosiljak i peršun sitno iseći, pobiberiti i posoliti. Beli luk iseći na režnjeve. Patlidžan dobro oprati i nožem ga zaseći na više mesta. U svaki zasek staviti mešavinu bosiljka i peršuna i prepolovljen čen belog luka. Sitni sir i izrendani trapist pomešati (ostaviti malo narendanog trapista za posipanje odozgo). Ovom smesom polako puniti režnjeve vodeći računa da patlidžani ne puknu napola. Tako pripremljene staviti ih u tepsiju, poprskati uljem i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Na kraju ih posuti ostatkom rendanog sira i vratiti u rernu da se zapeku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs