Saopštenje

Umro Dejvid Rokfeler (101): Želeo da živi još 100 godina!

Dejvid Rokfeler je rođen 12. juna 1915 godine a bio je bankar, i javno najistaknutiji i najstariji živi član ekstremno bogate porodice Rokfelerovih koja svoje bogatstvo duguje poslovanju kompanije Standard ojl
Vesti
09:22h Autor:
Umro Dejvid Rokfeler (101): Želeo da živi još 100 godina!
Foto: Profimedia

Poznati američki bogataš Dejvid Rokfeler preminuo je jutros u 101. godini.

Rokfeler je umro u snu u svojoj kući u Pokantino hilsu, Njujork i to jutros. Kako je saopštio PR porodice Frejzer Seitel Rokfeler je umro zbog popuštanja srca.

Dejvid Rokfeler je rođen 12. juna 1915 godine a bio je bankar, i javno najistaknutiji i najstariji živi član ekstremno bogate porodice Rokfelerovih koja svoje bogatstvo duguje poslovanju kompanije "Standard ojl".

Dejvid je najmlađi od šest sinova Džona Rokfelera Mlađeg, sina Džona D. Rokfelera seniora, osnivača naftne kompanije „Standard oil“. Ta kompanija je zbog protivzakonitog stvaranja monopola 1911. godine bila prisiljeno razdeljena na 34 kompanije.

Rokfelerovo bogatstvo se procenjuje na 3 milijarde dolara, a penzionisao se 1981. godine posle 35 godina karijere.

U saopštenju "Rokfeler fondacije" povodom smrti navodi se da je on bio "jedna od najmoćnijih figura u istoriji američkih finansija".

Tokom života je Rokfeler uspeo da ostvari veliki uticaj jedne od najmoćnijih kapitalističkih dinastija u istoriji, koji drže do danas. Rokfeler je imao 6 transplatacija srca, a u medijima je u šali izjavljivao da bi voleo da živi čak 200 godina.

Želi da živi bar 200 godina: Rokfeleru (99) šesti put presadili srce!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs