Na čuvenoj Kroazeti

Srpkinja koja je pre 50 godina očarala Kan: Ceo svet bez daha gledao u nju! (FOTO)

S Batom i Bekimom na Kanskom filmskom festivalu. Nažalost, njih više nema, ali sećanja postoje. Oživećemo ih opet na 70. Kanskom festivalu u maju, napisala je srpska glumica
Star look
14:12h Autor:
Srpkinja koja je pre 50 godina očarala Kan: Ceo svet bez daha gledao u nju! (FOTO)
Foto: Instagram / Oliverakatarinaofficial

Pre 50 godina, jedna Srpkinja prošetala je čuvenom Kroazetom u jednostavnoj haljini u kojoj je pokazala sve atribute i zasenila čak i najveće holivudske zvezde.

Zajedno sa ekipom filma "Skupljači perja", među kojima su bili glumci Velimir Bata Živojinović, Bekim Fehmiju i Gordana Jovanović, te reditelj Aleksandar Saša Petrović tada je crvenim tepihom prošetala i jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije - Olivera Katarina, piše Glossy.

Upravo to je razlog zašto će "Skupljači perja" biti prikazani na ovogodišnjem Kanskom festivalu u okviru programa Kanski klasici, i to u udarnom terminu. Projekciji bi trebalo da prisustvuje i Olivera Katarina, koja je jedini preostali živi član ekipe sa fotografije. Glumica je na Instagramu objavila fotografiju koja je u Kanu nastala pre pola veka.

Glamurozne haljine na otvaranju Kanskog festivala: Slavne dame na visini zadatka!

"S Batom i Bekimom na Kanskom filmskom festivalu. Nažalost, njih više nema, ali sećanja postoje. Oživećemo ih opet na 70. Kanskom festivalu u maju", napisala je Olivera.

"Skupljači perja" su jedan od najznačajnijih filmova srpske, jugoslovenske, evropske i svetske kinematografije. Bio je među nominovanima za Oskara za najbolji film van evropskog govornog područja.

Bez problema je izlazila gola na scenu: Glumica koja je uzdrmala našu kulturnu scenu! (VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs