Morate da probate

Prokleto ukusan kolač: Sav od krema, bolji od svake torte! (RECEPT)

Savršeni kremasti slojevi složeni na mekanoj kori
Recepti
17:46h Autor:
Prokleto ukusan kolač: Sav od krema, bolji od svake torte! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Želite da pojedete baš dobar kolač? Napravite kremastu poslasticu od keksa, koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim!

Sastojci za koru: 5 jaja, 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakaa, 50 ml ulja, 1 prašak za pecivo, 250 ml čokoladnog mleka.

Sastojci za krem: 250 g šlaga u prahu, 500 ml mleka, kisele vode ili hladne vode, 200 ml kisele pavlake, 300 g mlevenog keksa.

Trebaće vam još kesica šlag krema od čokolade i 100 ml mleka.

Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Umutite belanca, pa dodajte šećer i mutite dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite. Odmah zatim dodati i ulje i umutiti. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve izmešati žicom za mućenje.

Obložiti papirom za pečenje pleh 30 x 20 cm. Staviti da se peče 20 - 25 minuta, pa izvaditi da se hladi. Dok je kora mlaka, skinuti papir, vratiti u tepsiju i preliti mlekom. Ako ste koru malo duže pekli, biće malo suvlja pa ako vam se čini da kada kora upije mleko još je malo suvkasta, slobodno zalijte sa još malo mleka.

Umutite šlag sa mlekom, kiselom vodom ili hladnom vodom, pa dodajte kiselu pavlaku. Umešajte mleveni keks, izmešajte i ostaviti da odstoji 10 minuta, da keks malo "popije" vodu iz šlaga.

Premažite koru sa 2/3 ove smese. Ostatku dodati mleko i šlag krem od čokolade i sve tako zajedno umutiti. Premazati preko prvog fila i staviti tepsiju u frižider nekoliko sati da se hladi. Ukrasite omiljenim voćem.

Luda torta gotova za 15 minuta: Čokoladni slatkiš bez mleka i jaja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs