Alal vera

Pismo tate o kojem bruji internet: Dragi moj sine, prema ženi se ponaša ovako!

Traži nekoga ko je bolji od tebe. Traži nekoga kome ćeš se diviti, ne zbog njene lepote, već zbog njenog uma, inteligencije, ponašanja, i zbog toga kako se ona odnosi prema svojoj porodici i prijateljima, napisao je između ostalog ovaj tata
Porodica
21:28h Autor:
Pismo tate o kojem bruji internet: Dragi moj sine, prema ženi se ponaša ovako!
Foto: Thinkstock

Dragi moj sine,

Rekao si mi da se dopisuješ s jednom devojkom i da se planirali da se sastanete negde u školi. Hteo sam da te pitam da li je to sastanak, ali nisam hteo da te dovedem u nezgodnu situaciju. Hteo sam da pitam kako ona izgleda? Da li je lepa? Pametna? Koju vrstu muzike ona sluša?

Trebalo mi je malo da se prisetim. Da li je došlo do naglog preokreta? Jednog dana te devojke živciraju, devojka ti ide na živce, a onda odjednom se sve preokrene i jedino što želiš je da se motaš oko njih.

Čini mi se kao da ti još juče jedino majka nije išla na živce od svih devojaka. Kada se dogodio preokret? Kada su počele da ti se sviđaju devojčice? Zapravo nije ni važno kada se dogodi ni kako. Ono što je važno je kakvu devojku tražiš i ono najvažnije je da naučiš kako prema njoj treba da se odnosiš.

Moja žena više nije zgodna, puna je ožiljaka od carskog reza: Pismo jednog muža zapalilo internet!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kad si bio mali rekao si da se želiš da se oženiš mamom kad odrasteš. Sada znaš da je to nemoguće. Ali u to vreme želeo si da se oženiš mamom, jer mama ima sve kvalitete koje ti želiš da ima jedna devojka. Ako sam u pravu, pitaj mene – stručnjaka, jer ja sam taj jedini koji je bio srećnik da se oženim tvojom mamom.

Znam da ti je samo 12 godina i znam da ćeš verovatno imati nekoliko devojaka pre nego što pronađeš onu pravu. Ali, možda bi mogao nešto da naučiš od stručnjaka kako ne bi gubio vreme čineći sve greške koje sam činio ja.Nemoj ozbiljno uzimati savete od prijatelja. Zapamti "ako slepac vodi slepca, obojica će pasti u rupu". Evo liste koja je pomogla meni kada sam upoznao tvoju majku.

Čemu treba da težiš i šta da tražiš u ženi:

- Traži nekoga ko je bolji od tebe. Traži nekoga kome ćeš se diviti, ne zbog njene lepote, već zbog njenog uma, inteligencije, ponašanja, i zbog toga kako se ona odnosi prema svojoj porodici i prijateljima.

- Kada pronađeš nju koja je bolja od tebe, poželećeš da i ti postaneš bolja osoba, što će te uzdignuti.

- Ništa drugo nije važno. Njeno poreklo, etnička pripadnost, koliko prijatelja ima ili koliko ima lajkova na nekoj društvenoj mreži. Nije bitan ni njen društveni status ni njena vera. Ništa od toga nije bitno. Zapitaj se ovo: "Da li me ta devojka čini boljom osobom?" Ako je odgovor Da – onda si s pravom devojkom u ovom trenutku.

Najjače ljubavno pismo svih vremena: Dragi moj, hvala ti što me nisi voleo!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako se ponašati: lista

Ovo što ću ti sada reći možda će zvučati otrcano, ali je istina, jer ja sam stručnjak. Viteštvo nije umrlo. Budi džentlmen. Ovo su jednostavne stvari koje čuješ stalno: pridrži joj vrata, pomozi joj da nosi stvari, stani iza nje kada seda na stolicu, ogrni je svojom jaknom kada zahladi. Sve su to male, ali velike stvari poštovanja jedne žene.

Ali postoje i neki detalji koji su se čini se, izgubili kroz generacije, kao:1) Neka ona prva naruči hranu i pričekaj dok njen obrok dođe, pre nego što počneš da jedeš.2) Daj joj kompliment za njen izgled.3) Poštuj njene roditelje i lepo se ponašaj. Nemoj pitati: "Ćao, kako ste ili šta ima", već reci: "Dobar dan, gospodine".4) Poštuj njene roditelje čak i kada nisu u blizini. Ako je ona ljuta na njih i dalje ih poštuj.5) Iznenadi je bez razloga i kupi joj cveće.6) Pričekaj je da sigurno uđe u kuću pre nego što odeš.7) Hodaj na spoljašnjoj strani asfalta kada si s njom.8) Ne postavljaj ultimatum9) Zasmejavaj je.

Vaspitajte ga na pravi način: Kako da vaš sin postane džentlmen!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

A sada slede važne stvari:10) Podstiči je i ohrabruj za bolje rezultate (u školi, da brže trči, da bude bolja u bilo čemu).11) Izazovi je da isproba nove stvari, nova iskustva koja će joj pomoći da postane bolja osoba prema sebi, tebi i drugima.12) Poštuj njena mišljenja i njene odluke u svakom trenutku.

Ako uspeš da uradiš 80% ovog što sam ti rekao, ona će te voleti, a ako me poslušaš i učiniš sve, ona će te voleti i poštovati.

Pismo bivšeg rasplakalo region: Ako odem gore pre, spremiću ti večni dom i večnu ljubav!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs