Tuga

Njena lepota je oduzimala dah, ali je koštala života: Tragedija koja je izmenila Holivud! (VIDEO)

On ju je pratio, pisao joj pisma, zvao i bukvalno opsedao pune tri godine
Vip priča
11:44h Autor:
Njena lepota je oduzimala dah, ali je koštala života: Tragedija koja je izmenila Holivud! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / ReelzChannel

Zvezde šoubiznisa nekada nisu bile tako nedodirljive kao danas - iako su bili poznati, tretirali su ih kao "obične ljude" kojima može da se približi, da se bez problema gnjave za autogram i slično. U 1980-im se obožavaoci nisu tretirali kao nekakva pretnja, pa se čak i proganjanje neke zvezde smatralo tek sitnim prekršajem za kojeg se plaćala mala novčana kazna. Ali, jednog dana se to sve izmenilo. Mlada, prekrasna i perspektivna - to su epiteti koji su se redovno dodeljivali glumici i modelu Rebeki Lusil Šefer, rođenoj 1967. godine. Ona je svoju karijeru fotomodela započela u tinejdžerskim godinama, kad su je lovci na talente zapazili zbog "anđeoske lepote".

Plavi anđeo đavolje duše: Skandalozan život Brižit Bardo! (FOTO)

Prvi veći uzlet u karijeri doživela je 1986. kad je dobila ulogu Pati u CBS-ovoj humorističnoj seriji "My sister Sam". Nakon prekida snimanja serije, glumila je u nekoliko filmova, uključujući crnu komediju "Scene iz klasne borbe". Pomahnitali fan Robert Džon Bardo bio je serijski obožavalac - njegov prvi ideal bila je aktivistkinja za dečija prava Samanta Smit, koja je poginula u avionskoj nesreći. Kako je manični Bardo morao da ima predmet obožavanja, na njenu nesreću to je postala upravo Rebeka Šefer. Osim nje, bio je opsednut i pop pevačicama Debi Gibson i Tifani.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On ju je pratio, pisao joj pisma, zvao i bukvalno opsedao pune tri godine. Za pretpostaviti je kako nije mislila da joj Bardo može ozbiljno nauditi, već ga je doživljavala kao nesrećnog tinejdžera. Počeo je da joj piše pisma dok je glumila u seriji "My sister Sam" kad je imao tek 16 godina, a kako nije od tada pokušao ništa nasilno, niko nije mogao da predvidi tragediju koja je usledila.

Depresija, duhovi, pretnje smrću: Jedna uloga joj donela slavu, ali i strah! (FOTO)

Šta se tačno dogodilo u njegovoj glavi je nepoznato, ali jednog dana je Bardo odlučio da otputuje u Los Anđeles i da je upozna. Istražio je njenu tačnu adresu stanovanja preko privatnih detektiva koje je unajmio i pojavio joj se pred vratima 18. jula 1989.

Rebeka je otvorila ulazna vrata misleći da zvoni dostavljač s paketom scenarija kojeg je očekivala. Ali, to je bio Bardo. On je pre odlaska do nje pogledao film "Scene iz klasne borbe" u kojem je Rebeka imala scenu u krevetu s kolegom glumcem. Lud od ljubomore, odlučio je da je kazni jer je "još jedna holivudska kurva", pa je izvadio pištolj kojeg mu je nabavio brat i upucao je u grudi. Rebeka je samo vrisnula i srušila se, a on pobegao. Susedi su pozvali hitnu pomoć, ali bilo je prekasno. Bardo je sledećeg dana uhvaćen i priznao je ubistvo. Imao je samo 19 godina, a iako je bio maloletan po američkom zakonu, osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja, gde se nalazi i danas. Njegova bolesna opsesija nije uništila samo jedan mladi život i život njene porodice, već je i pokrenula veliku akciju izmene zakona. Nakon tragedije, SAD je usvojio "zakon o uhođenju", znatno strožu verziju kojom se isto zabranjuje i kažnjava, a tu su praksu sledile Kanada, Austrija, Holandija, Belgija, Irska, Velika Britanija, Nemačka i Australija.

Muž je tukao u trudnoći, izvršila samoubistvo: Tragična sudbina slavne pesnikinje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs