Horor

Nisu mi dali da abortiram: Mesecima sam čekala da rodim mrtvu bebu!

Abortus u Irskoj nije dozvoljen, osim ako ozbiljno ugrožava zdravlje majke
Trudnoća
22:38h Autor:
Nisu mi dali da abortiram: Mesecima sam čekala da rodim mrtvu bebu!
Foto: Printscreen/ Facebook/ Ashleigh Topley

Ešli Toplej (31) iz Portadovna u Severnoj Irskoj zauvek će pamtiti Valentinovo 2013. godine. Bila je trudna četiri i po meseca kada su doktori na ultrazvuku videli da s detetom nešto nije u redu. Rekli su joj da se beba ne razvija kako treba i da će umreti čim se rodi, te da se tu ništa ne može uraditi.

To stanje zovu fatalnim fetalnim poremećajem i obično ženama savetuju da abortiraju. Međutim, u Severnoj Irskoj pobačaj je ilegalan, osim ako je život majke ugrožen ili ukoliko može dokazati da će to ostaviti ozbiljne posledice na njeno mentalno ili fizičko zdravlje.

Žene s dijagnozom kakvu je dobila Ešli moraju nastaviti s trudnoćom do trudova kada dete umire unutar materice ili tokom porođaja, ili tren nakon dolaska na svet.

Savetovali je da doji dete uprkos svemu: Beba joj umrla nakon samo par dana! (VIDEO)

<\/div>

Ovo je njena ispovest o 15 najtužnijih nedelja u životu:

Nisam mogla verovati da moram proći takvo mučenje znajući da naša beba neće preživeti. Svejedno sam morala nastaviti s trudnoćom od marta ili juna. Ljudi iz mesta u kojem živim počeli su da postavljaju pitanja o mom sve većem stomaku.

Nisu ništa znali pa su mi prijateljski nastrojeni postavljali pitanja - da li sam trudna, kada ću roditi, nosim li devojčicu ili dečka, je li mi to prva beba, jesam li srećna i uzbuđena... Sve to me izjedalo iznutra. Svaki put kada bih se vratila kući samo bih plakala jer nisam mogla da verujem što mi se to događa.

Osećaj da beba u stomaku štuca trebao bi biti radostan trenutak za trudnicu, ali za mene nije. Na trenutke mi je kroz glavu prolazila želja da moja beba odmah umre i da ta agonija završi što pre. Emocije su mi bile pomešane.

Svako jutro sam pomislila "Da li je danas taj dan?".

Nakon 35 nedelja trudnoće uhvatili su me trudovi i tokom porođaja srce našeg deteta je prestalo da kuca. Nazvali smo je Kejti. Ponekad pitam sama sebe kako sam sve to preživela. Ne želim nikome da proživi ovo što se meni i mom suprugu dogodilo.

Beba odbijala majčino mleko i tako joj spasila život: Slučaj Sare (26) nezabeležen u medicini!

<\/div>

Ešli i njen suprug Geof u međuvremenu su dobili kćerku Robin koja sada ima oko godinu dana. Kažu kako je njeno rođenje pomoglo celoj porodici da se oporavi od tuge.

Odlučila je da ispriča svoje iskustvo javno jer tako želi da utiče na tamošnje političare da promene zakon vezan za pobačaj kako više ni jedna žena ne bi bila prisiljena da proživljava tu agoniju kakvu je proživela ona, prenosi BBC.

Jeziva ispovest srpskog lekara: Zbog ovog sam prestao da vršim abortuse!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs