Neverovatno

Kupila je kuću i pozvala dečka da se useli: Ni slutila nije kakav je pakao čeka!

Nadam se da nijedna žena neće doći u ovu situaciju, učite iz mojih grešaka, kaže Šeli
Ljubav i zavođenje
23:32h Autor:
Kupila je kuću i pozvala dečka da se useli: Ni slutila nije kakav je pakao čeka!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Želite da započnete zajedički život sa voljenom osobom?

To je divan i važan korak u svakoj vezi, ali Šeli (37) upozorava kako stvari mogu da krenu naopako, kako nikada ne biste očekivali!

"Nadam se da nijedna žena neće doći u ovu situaciju, učite iz mojih grešaka", započinje svoju ispovest Šeli.

Ovo je njeno iskustvo:

"U 34. godini kupila sam svoju kuću na kredit. Imala sam divnog dečka, bili smo zajedno godinu dana i želeli smo da započnemo zajednički život. Dogovorili smo se da ratu za kredit plaćamo po pola i delimo račune. Ali, kada se uselio, videla sam i njegovu drugu stranu.

Sve je moralo da bude po njegovom, počeo da popravlja i gradi svašta po kući, bez ikakve konsultacije sa mnom. Sagradio je šupu u dvorištu i kupio luksuznu kadu, iako nam nijedno nije bilo potrebno. Počeli smo sve više da se svađamo i na kraju raskinuli, posle dve godine zajedničkog života.

Izdaja i poniženje kakvo se ne pamti: Šta je muž uradio ženi nakon 17 godina braka!

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Sada, on na sve strane priča kako mu dugujem 15.000 dolara koje je uložio u moju kuću i svakog dana traži da ih vratim! Još uvek se svađamo oko toga, a on poludi kada čuje da sam negde otputovala, jer taj novac treba njemu da dam, a ne da trošim na sebe", ispričala je Šeli.

"Oko 10 odsto nevenčanih parova, odnosno više od 7 miliona ljudi živi sa svojim partnerima. Oni ređe dele velike troškove u odnosu na venčane parove i cimere. To i smatraju najvećom pogodnošću nevenčane zajednice", kaže Sonja Brit, profesor organizacije i ličnog planiranja finansija na Univerzitetu Kanzas.

Ipak, ona ističe da vas spajanje finansija više "čini parom" i otkriva važnu lekciju:

"Novac i veze, od platonskih do romantičnih, mogu biti nestabilna kombinacija. Ključ je komunikacija. Napravite plan troškova i kupovine, ko će šta plaćati i kako će se deliti ukoliko bude potrebe. U Šelinom slučaju, trebalo je da kaže partneru nešto poput: Ako želim nešto da kupim, poput kade, ja ću platiti, a ti je namesti. Ako ti želiš nešto da kupiš ili sagradiš, to će biti tvoj poklon meni", predlaže Sonja.

Ako planirate velika zajednička ulaganja, razgovarajte o tome šta ćete uraditi sa njima ukoliko dođe do raskida. Možda će vam biti neprijatno da pričate o potencijalnom raskidu, ali to zapravo znači da razgovarate kao prijatelji, ne kao budući neprijatelji.

Bila sam najsrećnija trudnica na svetu: A onda mi je muž rekao da njegova ljubavnica čeka dete!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs