Važno otkriće

Lekari uništili rak za 11 dana: Bez hemioterapije, evo kako!

Naučnici su ih prvi put koristili zajedno, i malo je reći da su oduševljeni rezultatima
Medicina
16:32h Autor:
Lekari uništili rak za 11 dana: Bez hemioterapije, evo kako!
Foto: ILUSTRACIJA / Thinkstock

Profesor Nigel Bandred je na Evropskoj konferenciji o raku dojke održanom u Amsterdamu izneo rezultate studije, koji su pokazali da dva jedinjenja - lapatinib i herceptin (trastuzumab), mogu da ubiju rak vrlo brzo, i to bez hemioterapije!

Ova dva leka korišćena su za lečenje raka dojke, a to je bio prvi put da su ih lekari koristili istovremeno, i to pre hemioterapije i operacije. Naučnici su otkrili da ova kombinacija može da uništi neke vrste raka dojke i to za samo 11 dana.

Naučnici iz Amsterdama koristili su ova dva leka kako bi eliminisali protein HER2, koji ima uticaj na razvoj i deljenje kancerogenih ćelija. Rak dojke je odabran za istraživanje, jer se on vraća u najvećem broju slučajeva, u odnosu na druge vrste kancera.

Ovaj tretman je poseban jer pokriva nedostatke u lečenju koje ima operacija, a pre svega hemioterapija. Takođe, tretman eliminiše nuspojave opake bolesti i hemioterapije, poput gubitka kose, umora i povraćanja, što samo pojačava dejstvo lekova i daje bolji rezultat.

Tvrdi da je izlečio rak u 4. stadijumu sodom bikarbonom: Ovo je njegov recept od 2 sastojka! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Stručnjaci su zaključili da je tretman sa o va dva jedinjenja odlična alternativa hemioterapiji, jer ona mnogim pacijentima ne odgovara i ne daje rezultat.

U studiji je učestvovalo 267 žena obolelih od raka dojke, sa pozitivnim HER2. Polovina žena dobijala je tretman sa ova dva leka, dok je druga polovina predstavljala kontrolnu grupu, piše Iflscience.com. Rezultat istraživanja pokazao je da je kod žena koje su primale terapiju dve nedelje se maligne ćelije nisu razvijale, a kod 17 odsto žena tumori su se značajno smanjili.

Druga polovina žena dobijala je samo Herceptin, a kod svega 3 odsto primećeno je smanjenje tumora.

Prema trenutnom zakonu, Herceptin sme da se koristi samo uz hemioterapiju, ali naučnici veruju da će se to nakon ovih saznanja konačno promeniti.

Doktor kategorično tvrdi i nudi lek: Kad imate dovoljno ovog vitamina, ne možete da dobijete rak!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs