Uspeo da sakrije od očiju javnosti

Holandski kralj šokirao priznanjem: Već 21 godinu vodi dvostruki život! (FOTO)

Barem dva puta mesečno tokom poslednje 21 godine leti avionom inkognito i to sa sjajnim razlogom
Vip priča
20:18h Autor:
Holandski kralj šokirao priznanjem: Već 21 godinu vodi dvostruki život! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Holandski kralj Vilem Aleksander je pre četiri godine nasledio je krunu od majke, kraljice Beatris, i iako je od malih nogu, hteo - ne hteo, zbog "plave krvi" bio pod pažnjom javnosti, čini se kako je neke detalje iz privatnog života itekako dobro skrivao od sugrađana i ostatka sveta.

Tek je sad, u intervjuu za ugledni list De Telegraaf, otkrio da već 21 godinu barem dva puta mesečno leti avionom, ali ne kao putnik, nego kao kopilot na komercijalnim letovima, prenosi Bi-Bi-Si.

Život iz bajke najzgodnije žene pilota: Svi bi da lete sa Mišel (25), evo i zašto! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

"Osećaj je fantastičan. Ovog leta učiću da upravljam Boingom 737", izjavio je 50-godišnji Vilem Aleksander.

Holandska aviokompanija KLM potvrdila je da je kralj često pilotirao s njihovim kapetanom Martenom Putmanom, uglavnom na letovima za Nemačku, Veliku Britaniju i Norvešku. Do sada je leteo avionom marke Foker 70, ali te avione u KLM-u uskoro planiraju da zamene Boingom. Vilem Aleksander u nekoliko navrata upravljao je i vladinim službenim letelicama.

Foto: AP
Foto: AP

"Putnici me nijednom nisu prepoznali u uniformi, ali neki su možda posumnjali ko sam jer im je moj glas bio poznat, iako im se nikada nisam predstavio", rekao je holandski kralj.

Dodao je da je više šanse da ga neko prepozna bilo pre 11. septembra 2001. godine, do kada su vrata kokpita uvek bila otključana. Naveo je i da ga letenje opušta više od ičega i nada se da će u skoroj budućnosti moći da putuje do dalekih destinacija.

Gde odmaraju slavne kraljevske porodice: Sav raskoš luksuznih destinacija! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Osim Vilemu Aleksanderu, pilotiranje je strast sultanu od Bruneja Hasanalu Bolkiahu, jordanskom kralju Abdulahu i engleskim prinčevima Vilijamu i Hariju, ali oni ipak upravljaju privatnim letelicama.

Jordanska kraljica Ranija: Kako se udala za princa, postala vladarka i rodila mu 4 dece! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs