U 82. godini

Preminuo slavni dizajner Oskar de la Renta

De la Renta, sa svojom elegantnom figurom, bio je omiljena ličnost njujorškog sveta mode. Omiljeni je dizajner uticajne urednice američkog Voga Ane Vintur i glumice Sare Džesike Parker
Vesti
00:30h Autor:
Preminuo slavni dizajner Oskar de la Renta
Foto: AP

Modni dizaner Oskar de la Renta, jedan od najuticanijih dizajnera druge polovine 20. veka, čovek koji je oblačio prve dame SAD i holivudske zvezde, preminuo je u ponedeljak u 82. godini.

Njujork tajms prenosi da je De la Renta preminuo od raka.

Rođen u istaknutoj porodici u Dominikanskoj republici, De la Renta je studirao umetnost u Španiji ali ga je moda privlačila i prve korake napravio je uz španskog dizajnera Kristobala Balensijagu.

OVDE pogledajte najnoviju kolekciju Oskara de la Rente za proleće/leto 2015.

Ime je stekao 1960ih kada je počeo da "oblači" prvu damu Žaklinu Kenedi i potom otvorio svoju kompaniju u Njujorku 1965.

Poznat je kao jedan od "klasičnih" kreatora, poznat po izrazito ženstvenim kreacijama, laskavim siluetama sa punim suknjama, uskim strukom i često u nežnim bojama i sa cvetnim motivima.

Najskoriji De la Rentin projekat bila je venčanica za Amal Kluni koja se za Džordža Klunija udala prošlog meseca u Veneciji.

Sam De la Renta, sa svojom elegantnom figurom, bio je omiljena ličnost njujorškog sveta mode. Omiljeni je dizajner uticajne urednice američkog Voga Ane Vintur i glumice Sare Džesike Parker.

Njegov klasični stil veoma je popularan na crvenom tepihu i naročito odgovara ukusima prvih dama koje su bile njegovi najverniji klijenti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs