Otvorena ispovest

Žena isprozivala roditelje: Decu držite u zatvorenim prostorima umesto da ih odvedete u prirodu!

Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenim prostorima. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?
Porodica
22:08h Autor:
Žena isprozivala roditelje: Decu držite u zatvorenim prostorima umesto da ih odvedete u prirodu!
Foto: Profimedia

Gledam gomilu roditelja kako se brinu o svojoj deci i iskreno to je poražavajuće. Znam da rade po cele dane, ali opet ono slobodno vreme ne provedu s njima nego gledaju TV ili rade stvari u kojima nisu uključena deca. I sad ne generalizujem, ali ima dosta takvih roditelja.

Kada dođe vikend opet s njima ne provedu kvalitetno vreme, nego odlaze po šoping centrima. Pa zar je to dobro za njih? Zašto ih ne odvedu na nekakav izlet ili u park? Imamo po gradovima puno lepih parkova, pa na kraju završe u zatvorenom prostoru. Cele nedelje su u zatvorenim prostorima. Vrtići i škole. Sad još i za vikend. Gde je tu kraj?

Zaposlena mama priznala: Moja deca ostaju sama kod kuće i po 9 sati, to im gradi karakter!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pa zar ne znate da budete bar malo kreativni s njima? Ili vam se ni ne da o tome razmišljati? Kao da neki naprave klince samo da se mogu hvaliti okolo s njima. Pa što imate dete ako niste spremni da se brinete o njemu i ako ne želite da mu posvetite kvalitetno vreme? Strašno mi je da to gledam. Vikend i kolona auta ispred šoping centra. I onda ceo dan kupuj i kupuj, a i većina nema novca. Ne znam ni otkud vade više novac koliko se kupuje.

Eto postali smo potrošački narod, a za one bitne stvari, a to su drugi ljudi ne marimo. Ne marimo za svoju decu. A to je najtužnije. I zato pišem ovo jer je svaki vikend isto. Svaki vikend od jutra do večeri u zatvorenim prostorima. Izvedite mališane napolje i pokažite im da nije sve na TV-u i na kompjuterima i tabletima i mobilnim telefonima. Da postoji i stvarnost. Da je zabavnija stvarnost i da se isto tako može uživati.

Zorica

Deca ga ponižavala jer nema moderne patike: Dečakov odgovor postideo i odrasle! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs