Ne igrajte se

Za Božić postali beskućnici: Očajna porodica upozorava sve ljude!

Nisu ni slutili da će ih praznična euforija koštati kuće i dovesti do toga da nemaju gde da spavaju
Porodica
13:32h Autor:
Za Božić postali beskućnici: Očajna porodica upozorava sve ljude!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Žena po imenu Sju Nunan (56) i njen suprug Toni (55) prošle godine su bili sasvim obična porodica iz Velike Britanije, koja je, zajedno sa svoja dva sina, ushićeno ičšekivala najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

Ali, nije ni slutila da će ih baš to ushićenje koštati kuće i dovesti do toga da nemaju gde da spavaju!

Naime, kao i svaka druga kuća za praznike, i Sju i Tom su okitili svoj dom divnom jelkom, blještavim girlandama i mnoštvom lampiona. Sve je bilo tako lepo, sve dok se jedna lampica nije zapalila, povukla za sobom sve ostale i dovela do toga da porodičnu kuću bukvalno proguta požar.

"Izgubili smo sve - Božićne poklone, nameštaj, odeću, sve uspomene, fotografije... Bili smo očajni. Toni je došao sa posla i zatekao kuću u ruševinama. Zaista je bilo teško", ispričala je nesrećna Sju.

Iako je materijalna bila šteta zaista velika - čak 55 hiljada funti, porodica Nunan srećna je što su izvukli žive glave.

Kinezi su oduvek znali: Šta treba da držite u kući za vreme praznika!

"Bilo je zaista užasno. Bila sam u kući u trenutku požara, ali je vatra buknula tako brzo da nisam uspela ništa da učinim. Da smo svi spavali, niko od nas ne bi preživeo", priseća se Sju događaja koji je obeležio njihove živote.

Sju je bila u kuhinji u trenutku kada se oglasio protivpožarni alarm, ali je mislila da je u pitanju greška jer je znala da su svi uređaji i svetla isključeni, izuzev onih u kuhinji, a ona je bila tu. Lampice joj nisu ni pale na pamet. Dok je shvatila šta se dešava, čitava dnevna soba bila je u plamenu, prenosi Dejli mejl.

Istragom je utvrđeno da su uzrok požara lampioni koji su se nalazili veoma blizu drvene stolice. Iako su ih smatrali simbolom novogodišnjih praznika i svake godine imali na desetine lampica, Toni i Sju više nikad neće okačiti nijednu. Taj Božić proveli su kod Sjuine sestre.

"Bilo je teško provesti Božić daleko od kuće. Nismo imali ništa, a bilo je Badnje veče. Moj muž je na najlepše veče u godini cele noći obilazio radnje sa nameštajem", priseća se Sju, koja je svoju priču iznela u javnost jer želi da upozori sve ljude da nikad ne ostavljaju lampice da svetle bez nadzora i blizu zapaljivih stvari.

Popravka kuće trajala je punih šest meseci. Danas, Sju i Toni se ponovo raduju Božiću, ali ovoga puta bez šarenih lampiona.

Mačka je u stanju da isceli sve bolesti: Ovako štiti porodicu od nesreće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs