Moćna preventiva

Iskustvo jedne mame: Ovako sam detetu popravila imunitet!

Da budem iskrena, nakon isprobavanja svega i svačega, nisam mnogo očekivala ni od ovoga, ali uspelo je

Vaše dete & vi
Autor:
Iskustvo jedne mame: Ovako sam detetu popravila imunitet!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Lekari znaju da kažu da deca nemaju razvijen imunitet pa su zbog toga skloniji respiratornim infekcijama. Kažu da je sasvim očekivano da dete tokom godine ovakve infekcije dobije čak pet puta. Moja ćerka ih je godišnje dobijala i 25 puta!

Čini mi se da nismo izlazili iz Doma zdravlja. Sve medicinske sestre su nas znale. Ako bismo i koju nedelju "preskočile", pa opet za desetak dana došle kod pedijatra, one su nas pozdravljale sa rečima: "O, pa gde ste vi?"

Kako je vreme odmicalo, ćerka je imala upalu uva, upalu grla, bronhitis, pa i upalu pluća. Kada se ovaj niz ponavljao, znala sam da moram ozbiljnije da se pozabavim njenim zdravljem.

Domaći lekovi i alternativna medicina su joj dosta pomagali. Trudila sam se da svaki dan boravi najmanje 40 minuta na svežem vazduhu. U kući smo prostorije provetravali na svaka dva sata, a higijena i borba protiv bakterija bila je na visokom nivou.

Međutim, razne bolesti nisu jenjavale. Naše posete pedijatru u lokalnom Domu zdravlja kulminirale su tokom njene druge godine. U obdanište skoro i da nije išla, jer bi se nakon bolesti oporavljala i po tri nedelje kod kuće.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Očajanje zbog njenog lošeg imuniteta i mog konstantnog izostajanja sa posla dosegle su vrhunac. To je primetio i njen pedijatar koji je prilikom jednog pregleda savetovao da se okrenemo jačanju imuniteta i predložio probiotski preparat ProbioKid immuno. Obrazložio je da je veoma važno da delujemo preventivno i da pomognemo u regulisanju crevne flore deteta.

ProbioKid immuno je preparat koji predstavlja kombinaciju probiotskih bakterija i prebiotika. Kontinuiranom primenom ProbioKid immuno dokazano se smanjuje učestalost respiratornih infekcija, učestalost upotrebe antibiotika, pojave povišene telesne temperature, kašlja i curenje nosa.

Da budem iskrena, nakon isprobavanja svega i svačega, nisam mnogo očekivala ni od ovoga, ali sam sledila uputstva i svaki dan jednu kesicu ProbioKid immuno rastvarala u toploj lumunadi (može i u sokiću ili čaju) i davala je ćerkici koja je rado pila ovaj, sada njoj omiljeni, napitak.

Držala sam se svih preporuka pa sam istrajala i koristila ovaj preparat nekoliko meseci. Od tog momenta njeno zdravstveno stanje se značajno popravilo.

Produžili su se "zdravi" periodi, pa u vrtić ide skoro bez izostanka. I danas se dešava da iz obdaništa dođe slinava, ali sve se brzo sanira i prođe bez povišene temperature.

Sada sam potpuno sigurna da joj je ProbioKid immuno pomogao da se osnaži i da izgradi imunitet. Pred svaku sezonu gripa i dalje joj dajem limunadu sa ProbioKid-om i do sada još nismo imali potrebu da idemo u Dom zdravlja.

Nadam se da su nas tamo zaboravili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs