Vaspitanje dece

Ćerka majku nazvala debelom: Majka imala sjajan odgovor (FOTO)

Oko ove teme se vode razne diskusije
Vaše dete & vi
18:58h Autor:
Ćerka majku nazvala debelom: Majka imala sjajan odgovor (FOTO)
Foto: Instagram/allisonkimmey

Deca će uvek reći ono što misle što za odrasle može biti vrlo neugodno ili čak bolno. Amerikanka Alison Kimi doživela je to na sopstvenoj koži, a svoje je iskustvo putem Instagrama podelila sa celim svetom.

Deca su direktna i uvek kažu ono što misle. To je odlično i protiv toga ne treba da se borimo. Ma kako nam teško bilo već koji put čuti istinu o sebi. Ipak, to je prilika i da decu naučimo pravim vrednostima.

Kobna greška koju prave roditelji muške dece: Neuropsiholog upozorava na strašne posledice!

Amerikanka Alison Kimi ispričala je šta se dogodilo kad ju je ćerka nazvala debelom.

"Ćerka me je danas nazvala debelom.", napisala je ispod fotografije na kojoj su ona i njena četvorogodišnja ćerka Kembel u kupaćim kostimima. "Bila je uzrujana jer sam nju i njenog brata naterala da izađu iz bazena pa mu je rekla da je mama debela."

Umesto da bude tužna ili ljuta, 30-godišnja majka porazgovarala je sa svojom decom. "Što si to rekla?" – "Da si debela."

Roditeljske lekcije iz Srbije koje šokiraju svet: Ovo samo mi možemo!

Onda je Alison objasnila svojoj deci da nikog ne mogu vrednovati po tome koliko kilograma ima. "Niko nije debeo. Ja nisam debela. Salo nije nešto što JESI, nego nešto što IMAŠ. Ja IMAM masne naslage. One štite naše mišiće i kosti i našem telu osiguravaju energiju. Neki ljudi ih imaju malo više, a neki malo manje, ali imamo ih svi."

Ove manire deca moraju da nauče od roditelja: Kasnije će biti kasno!

Zašto je Alison podelila ovu priču na Instagramu? Želi druge žene osvestiti koliko je važno naučiti svoju decu šta su to prave vrednosti u životu. "Ti si debeo/la nije uvredljiv izraz u našem domu. Ako kaznim svoju decu jer su to rekli, onda dokazujem da je debeo uvredljiva reč i nastavljam stigmu da je biti debeo odvratno i nepoželjno."

Sa svojom objavom Alison je izazvala raspravu o fizičkom izgledu. Mnogi su se korisnici složili sa njom, dok su je neki kritikovali. Šta vi mislite?

Vladeta Jerotić: Dečja agresija se ne sputava, ona je poželjna!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs