Tuga

Savetovali je da doji dete uprkos svemu: Beba joj umrla nakon samo par dana! (VIDEO)

Trebalo je već tada da znam da je moj instinkt ispravan, ali kako da ga slušam kada sam bila mlada mama, bez puno saznanja kako to s dojenjem zaista ide
Vaše dete & vi
14:16h Autor:
Savetovali je da doji dete uprkos svemu: Beba joj umrla nakon samo par dana! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube/ Joshua Wagoner

Tužna, zaista tužna priča koja otkriva onu drugu stranu dojenja, onu kada majke zaista ne dobiju mleko, ali se zbog svog neiskustva i neznanja bukvalno plaše da bebi daju flašicu.

Nakon dugih pet godina žalosti i užasnog osećaja krivice nakon smrti njihovog tek rođenog sina Landona mama Džilijen Džonson konačno se odvažila da javno prizna svoju krivicu, samo da bi upozorila i druge majke na jedan “večni” problem koji mnoge mame i medicinsko osoblje rešavaju dohranom, flašicom.

"Pet dugih godina žalim i stidim se, ali više me ne zanima hoće li neko da me osuđuje ili ne. Došlo je vreme da ovo ispričam jasno i glasno", napisala je mama uz objašnjenje da je njihova beba odmah po porođaju jako glasno tražila svoju hranu tako da je prvih sati konstantno plakala i pokušavala da se najede.

"Primetila sam i sama da mi mleko još nije naišlo, ali babice su me tešile da se ništa ne brinem – samo nek ne odustajem."

I nije odustajala, uprkos bolovima i lekovima nakon carskog reza. Prva 24 sata života njene beba je doslovno 9 sati provela na njenim grudima. Ako nije vukao, onda je plakao, a čak i nakon što se majka počela da se žali da mleka nema, čak i nakon što su pedijatri shvatili da beba ne dobija, već gubi na težini – sve su to smatrali normalnim pa su mamu i malenog Landona za manje od tri dana otpustili kući.

I dalje su je hrabrili rečima da će mleko naići i da treba samo da ga doji.

"Budite bez brige, naići će“

Roditelji, bez straha: 6 zlatnih saveta pedijatara o bebinim prvim danima!

<\/div>

Trebalo je već tada da znam da je moj instinkt ispravan, ali kako da ga slušam kada sam bila mlada mama, bez puno saznanja kako to s dojenjem zaista ide. Znam za primere “lošeg” mleka, znam da mnogim mamama mleko jednostavno ne nailazi, ali mi je u glavi stalno bila njihova uteha, da je skroz normalno da je beba zaista stalno na sisi.

Neke bebe jednostavno tako funkcionišu pa je i ova mama, bez ikakvih dodatnih informacija, jednostavno nastavila da doji svog sina u nadi da će se maleni konačno propisno nahraniti.

“Toliko sam želela da sve bude prirodno, kako treba. Čak smo izabrali i bolnicu u kojoj ću se poroditi zato što se u njoj propagira prirodno hranjenje i zaista nisam slutila šta bi moglo da se dogodi.”, priznala je ova tužna mama čije će iskustvo možda pomoći i drugim mamama da ipak dva put promisle ako se ikada nađu u sličnoj situaciji.

Dehidracija, srčani napad, oštećenje funkcija mozga

Jer naime – njihov maleni Landon je na kraju umro, a sve se dogodilo u tako kratkom roku. Kako je izjavila medijima, tokom 12 sati nakon dolaska kući Landon je sisao i sisao, pa je na kraju, zbog nedostatka mleka, toliko dehidrirao da je doživio srčani napad usled dehidracije, a potom je nastupilo i kobno oštećenje mozga.

Koliko god je mami bilo teško da priča o tim trenucima, ispričala je da je beba konačno zaspala usred hranjenja. Mislila je da se konačno nahranio i umorio, ali mališan je odjednom izgubio puls i poplaveo. Hitno su ga odvezli u bolnicu gde je na aparatima živeo još 15 dana, ali je oštećenje mozga nažalost bilo preveliko za oporavak.

Tek tada jedna mi je sestra s neonatologije dala savet – da sam to barem znala ranije.

Majka je dojila do pete godine: Devojka (23) otkrila posledice! (FOTO)

<\/div>

Dojka je naravno dojka, ali ako niste sigurni da beba dobro jede imajte bočicu pri ruci. Tako ćete barem znati koliko je pojeo, i sami zaključiti da li je plač novorođenčeta zaista opravdan ili će sve za koji dan polako doći na svoje mesto.”

Da su mi to barem ranije rekli, da su mi savetovali bočicu, da sam mu dala bočicu, moj mališan bi danas slavio peti rođendan.

Tužna, zaista tužna priča koja otkriva onu drugu stranu dojenja, onu kada majke zaista ne dobiju mleko, ali se zbog svog neiskustva i neznanja bukvalno plaše da pruže bebici flašicu u strahu da će tek tada stvoriti još veći problem.

Oživeli bebu u sred bombardovanja: Snimak od kojeg bi i kamen zaplakao! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs